Grilla lök

Lök

På Webers hemsida hittade jag följande recept på grillad lök. Mycket gott, lök som grillas länge blir härligt söt och god. Perfekt tillbehör till kött.

Lägg ett gäng gula lökar med skal direkt på kolen. Låt de grillas i 1-1,5 tim. Vänd och flytta runt var 15:e minut. De ska bli helt mjuka och det gör inget om skalet blir helt bränt (det tar man bort när de är klara).

När lökarna är mjuka, ta av från grillen och låt svalna. Skala och dela lökarna på längden. Behåll roten, så att de håller ihop.

Värm sedan löken med smör, salt och svartpeppar i en aliminiumform på grillen. Låt de bli riktigt varma under lock och servera med en skvätt vinäger och persilja.

Du kan kolla tillagningen på Webers hemsida.

  3 comments for “Grilla lök

  1. Thomas
    4 August, 2010 at 10:07

    Detta ska absolut testas, låter riktigt bra!

  2. 4 August, 2010 at 12:14

    Yes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *