
Nu börjar det bli dags för majsskörd. Håll utkik i grönsaksdiskarna efter färsk majs eller varför inte prova på självplockning.
Bäst blir färsk majs om du grillar den hel med blasten. Tänk på att låta majsen ligga i kallt vatten innan, så att de bli ångkokta och mysiga på grillen. Låt dock majskolvarna rinna av ordentligt innan du slänger dom på grillen.
När majsen börjar bli klar efter 20-30 minuter tar du av blasten och penslar med en god glaze. Varför inte med chili? Grilla ett par minuter. Servera!
Ett perfekt tillbehör när du grillar!
One response to “Nu startar majssäsongen”
[…] Majs är en självklar favorit på grillen, men även paprika och sparris är gott att grilla. Paprika grillas direkt över kolen med “skinnet” neråt. Låt ligga på ett bra tag tills de blir helt brända. Sedan är det bara att skala av den brända ytan. Nu smakar paprika helt fantastiskt, söt och god. […]