Cevapcici

Cevapcici på grillen

Cevapcici på grillenOjojoj, vilka grillkvällar vi har nu. För egen del blev det Cevapcici på grillen i kväll. Serverade i pitabröd med sallad, ajvar och yoghurt.

Cevapcici är helt enkelt köttfärsrullar som kryddas med paprikapulver, persilja och vitlök.

500 g köttfärs
2-3 gula lökar
några vitlöksklyftor
1,5 msk vetemjöl
salt och peppar
finhackad persilja
2-3 msk olivolja

Skala och hacka allt fint. Blanda. Forma färsen och pensla med lite olja. Sen på grillen.

Grill on!

Comments

3 responses to “Cevapcici”

  1. Jenefeldt

    Cevapi är grymt gott, både i “bröd-varianten” eller som en “köttbit” med standardtillbehör. Faktum är att de färdiga kryddpåsarna gör ett riktigt bra jobb också om man vill förenkla processen ett par minuter.

  2. ok, kryddblandningen har jag inte testat. santa maria?

  3. […] du gillar cevapcici, kanske du borde testat att göra pljeskavica. Det är en annan färsrätt från Balkan och kan […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.