Pljeskavica

grill och glöd

grill och glödOm du gillar cevapcici, kanske du borde testat att göra pljeskavica. Det är en annan färsrätt från Balkan och kan väl sägas vara en burgare eller pannbiff, men de görs ofta ganska tunna.

Jag skulle rekommendera blandfärs, så att de inte blir för torra. Krydda ordentligt med salt och peppar. Och så ska man väl ha i Vegeta? Olja händerna och klappa ut färsen till tunna burgare. Det här går rikitgt snabbt att grilla, så håll koll på grillen.

Servera i gott bröd (typ pita), med lök, ajvar, en klick creme fraiche samt eventuellt tomat och feferoni.

Njut!


6 responses to “Pljeskavica”

  1. Fläskfärs om man ska vara korrekt men det blir så där flottigt att det rinner ner till armbågen så kör på blandfärsen! Sen har man bara ajvar och färskhackad lök i Pljeskavica i en tjock, vit bulle men kör med vilka tillbehör du vill. Jag tycker att det är godare i pita 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.