Bakugn i trädgården?

Valoriani bakugn

Valoriani bakugnHar du sett Jamie Oliviers bakugn som han har i sin trädgård? Det är en ugn från italienska Valoriani och Jamie har nu börjat sälja dessa ugnar i Storbritannien. I Sverige säljs de av Eko Energi Experten i Tidaholm.

En sån pjäs hade varit mäktigt att ha i trädgården. Tänk att göra egen pizza, baka bröd eller att tillaga en hel stek. Mmm.

De här kiten är nog inte helt billiga, så ett alternativ kan vara att bygga själv från grunden. En bra start är då boken “Earth oven” (Bokus) av Kiko Denzer och Hannah Field. I denna bok visar de hur du bygger en ugn av lera. Coolt!

Läsa mer? Här finns massor av länkar till olika typer av bakugnar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.