Moltas BBQ-sås

Moltas BBQ-sås

Moltas BBQ-såsFick detta recept av Moltas som sa att denna sås är grymt god. Framförallt till tjocka revben, men den funkar nog till det mesta på grillen. Just nu ligger en del av såsen och gottar sig med revben som jag har kokat och som ska grillas i morgon. Resten ska jag använda som sås till maten.

Blanda alla ingredienserna.

2 dl ketchup
1 dl honung
2 st vitlöksklyftor
1 msk olja
2 msk soja
1 msk Worcestershiresås
1 msk curry
1/2 krm paprika
1 msk pressad citron
1 tsk Tabasco
2 krm svartpeppar
1/2 tsk salt

Jag tycker att mängden paprika verkar misstänkt lite. Jag körde 1 msk. Sedan körde jag med Tabasco Habanero för att få ännu mer studs.

Och jag måste ge Moltas rätt. Den blev kanongod! (Har tjuvsmakat lite idag) 🙂

 


4 responses to “Moltas BBQ-sås”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.