Ikväll blev det en god köttbit på grillen. Inget krångel. På City Gross hittade jag en fin bit rostas, som har blivit en favorit hos mig i sommar. Man behöver ju inte alltid krångla till det, så jag skippade marinader, rubbing och glaze. Jag nöjde mig med att enbart salta och peppra köttet. Men hela köttstycken kräver rejält med salt och peppar.
In med termometern som jag ställde in på 55° C. Därefter på grillen. Först lite yta direkt över glöden, sedan på med lock och indirekt grillning till termometern sa i från.
Mmm, så gott det blev.
3 responses to “Rostas på grillen. Utan krångel.”
[…] grillningen blev kvällens projekt på Miatorp att fixa till lite hyllesaft (eller fläderblomssaft). Stack ut […]
[…] This post was mentioned on Twitter by Erik Forsberg. Erik Forsberg said: RT @grillegrill: Nygrillat: Rostas på grillen. Utan krångel. – http://tinyurl.com/395zjcq […]
[…] Ett gott kryddsmör till det grillade köttet är aldrig fel. Varför inte prova sardellsmör till en god bit grillad rostas? […]