Kycklingspett med Mojo

grillspecial - allt om matSatt precis och bläddrade i Allt om Mat Grillspecial 2010 och hittade ett recept som verkar riktigt smarrigt: Smokey chicken med mojodipp. Det kommer jag att testa. Garanterat! Återkommer inom kort med rapport…

Till kycklingspetten används kycklinglårfilé. Redan där börjar det bra, lårfilé är mkt godare än den torra bröstfilén. Kycklingen marineras med bland annat apelsin, vitlök, soja, liquid smoke, sirap och tabasco.

Mojodippen görs på paprika, chili, vitlök, tomat, olja och kryddor. Mojo är ursprungligen en sås från Kanarieöarna där den ofta serveras till Papas arrugadas (skrynkliga potatisar).

Nåväl. här är receptet på Smokey chicken med mojodipp:

Kycklinglårfilé

Marinad
1 apelsin
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
1 tsk hickory liquid smoke
1 tsk mörk sirap
svartpeppar
tabasco

Mojo
½ grön paprika
½ röd paprika
2 vitlöksklyftor
chilifrukt (t ex spanks peppar)
1 ½ msk olja
1 dl krossad tomat
2 krm spiskummin
½ msk pressad citron
½ tsk salt
svartpeppar

Marinera kycklingen i 2 timmar, trä upp på spett. Blanda ingredienserna till mojon och mixa.

Grill on!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *