Hoummus – Kikärtsröra


Hoummos är en sås/röra/dipp som består av kikärtspasta och tahini med vitlök, citron, olivolja, färsk vitlök, citronjuice, och kryddor. Kikärtor på burk är smidigast, men har du tid så koka själv. Kräver blötläggning i 1 dygn…

Hoummos är ett gott tillbehör till grillat lamm- eller nötkött. En brödbit att doppa är inte fel.

2 burkar kikärtor
2 vitlöksklyfta
1 chilifrukt
1 tsk spiskummin
saft från 1 citron
2 msk tahini  (sesampasta)
salt
peppar
lite olivolja

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Lägg dem i mixer tillsammans med övriga ingredienser. Röran ska bli helt slät. Smaka av. Ös på med mer citron eller kryddor om det behövs. Ringla över olivolja som garnering.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.