Dagens boktips

Bok: Grillgott och spettvett

Bok: Grillgott och spettvett

Idag hittade jag en fantastisk bok på Erikshjälpen i Helsingborg. “Grillgott och spettvett” heter den och är utgiven 1957.

Boken innehåller många värdefulla tips, som till exempel på hur man själv riggar sin egen spettkakegrill. Givetvis finns det många smarriga recept också. Vad sägs om enrissill, halstrad piratensmörgås (kavring, ål och ost) och helstekt falukorvsring.

Den flitige grillaren, som inte rädes att ge sig på svåra saker kan faktiskt glödbaka sin högst egenhändiga lilla spettekaka. Naturligtvis är det ingenting, man vevar fram, medan kaffet kokar, men så svårt och invecklat, att man absolut skall avhålla sig från det, är det inte och otroligt god blir den hembakta spettekakan. Med rätta grillutensilier och bra spettkakssmet är det egentligen ett lekverk.


One response to “Dagens boktips”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.