Lammfransyska

Styckningsschema lammkött

Styckningsschema lammköttOm du hittar lammfransyska så måste du köpa det och testa att grilla. Igår hittade jag en bit på Oj! i Helsingborg som ofta har denna styckningsdetalj.

När jag kom hem plockade jag lite oregano i trädgården, blandade med olivolja, vitlök och citronsaft. Sedan fick lammfransyskan ligga och gotta sig ett par timmar i marinaden.

Sedan grillade jag fransyskan hel under lock med indirekt värme. Mmm.

Comments

3 responses to “Lammfransyska”

  1. […] indirekt värme, helst i 100-125 grader. Här är mitt modifierade recept på marinad, baserat på Eriks. […]

  2. […] indirekt värme, helst i 100-125 grader. Här är mitt modifierade recept på marinad, baserat på Eriks. […]

  3. […] lite skönare väder. Sen kommer det bli massor av gott, kanske souvlaki, lammlägg, lammkorv och lammfransyska på […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.