Grillade persikor – Gino

Persikor - Gino

Persikor - Gino
Foto: La Grande Farmers' Market on Flickr.com

Att tillaga desserten på grillen är kanske inte det vanligaste. Men det borde funka lika bra som att laga i ugnen. Frukt och vit choklad, dvs Gino är alltid rätt. Så varför inte tillaga den över glöd?

I butikerna finns det nu gott om goda persikor och nektariner till bra pris. Dela persikorna och grilla med snittytan nedåt någon minut. Placera sedan persikorna i en form eller på folie och strö över riven vit choklad. På med locket och låt frukten bli riktigt varm så att chokladen smälter.

Serveras naturligtvis med god vaniljglass.

Även annan frukt och bär funkar: som t ex banan, ananas, jordgubbar, blåbär, vindruvor, hallon kiwi… Bland vad du har i en form och strö över vit choklad.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.