Grilla Schweinehaxe

grillad schweinehaxe

grillad schweinehaxeSchweinehaxe, dvs grillat/stekt fläsklägg passar perfekt för grillen.

Börja med att koka fläskläggen i en pilsner och vatten, grönsaksbuljong och lite klassiska buljonggrönsaker: persilja, lök, purjolök, morot, palsternacka och rotselleri. Salt och peppar också. Skumma av och låt koka minst 1 och ½ timme. Detta kan gärna göras dagen innan och då kan man låta läggen svalna i buljongen.

Sedan är det dags att grilla. Skär mönster i svålen med en vass kniv. Grilla sedan i 1-1,5 timme, indirekt grillning (dvs med lock) på låg/medelvärme. Vänd ofta så att inte svålen bränns för hårt. Lite glaze med öl och honung mot slutet är inte fel.


2 responses to “Grilla Schweinehaxe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.