Pulled pork

Pulled pork i pitabröd med coleslaw

Pulled pork - fläskkarré på grillenPå vägen hem från Småland svängde jag inom City Gross och köpte en bit fläskkarré. Planen var att göra pulled pork. Googlade runt lite och hittade en bra beskrivning på grillguiden.se.

Jag började med att göra en rub av paprikapulver, chili, spiskummin, salt och peppar. Denna gneds in i köttet och sedan la jag den på grillen. Självklar indirekt värme och lock på.

Grillade i ca 3 timmar tills innertemperaturen visade 85°. Fyllde på med briketter och hickoryspån med jämna mellanrum. Efter det virades fläskkarrén in i folie och jag lät den vila en timme. Sedan är det bara att strimla köttet, ta hjälp av två gafflar eller använd händerna.

Min pulled pork serverade jag i pita bröd  med lite bbq-sås och coleslaw.

Inte krångligt, men det kräver lite planering eftersom grillningen tar tid.

Pulled pork - strimlat kött Pulled pork i pitabröd med coleslaw


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.