Thit Heo Nuong Xien – Grillat fläskkött

grillad fläskkött i salladsblad - vietnam

Lite vietnamesisk grillegrill blev det häromdagen. Jag grillade fläskkarré som jag skivade mycket tunt och marinerade i fisksås, socker, honung, svartpeppar, salladslök (som mosades i morteln), lite sesamolja och olja.

Köttet kan man sedan trä upp på spett eller grilla i ett halster. Jag serverade detta tillsammans med lite nudlar, koriander, hackade jordnötter och salladsblad. Var och en får bygga sin egen portion genom att rulla in ingredienserna i ett salladsblad. Rullarna doppas sedan i nuoc cham (dippsås). Gott!

Här finns ett schysst recept på marinad!

Grill on!

grillad fläskkött i salladsblad - vietnam


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.