Lammlägg med Guinness- och honungsmarinad

Grillad lammläggPåsk och lamm känns som en bra kombination. Får man dessutom laga det på grillen så blir det finemang.

Inne på Oj! i Helsingborg hittade jag idag lammlägg som såg kanonfin ut. Det är en relativt billig styckningsdetalj. Jag har aldrig har lagat lammlägg innan, men nu ska det äntligen bli av.

Det får helt enkelt bli lite långfredagsgrillande även om väderprognosen inte ser så bra ut.

Efter lite googlande hittade jag ett recept på alltommat.se som låter fantastiskt gott. Enligt receptet ska det vara mörk öl i marinaden, så jag tänker testa med Guinness.

Kok:
1,2 kg lammlägg, med ben
2 st morötter
1 st lök
1 tsk salt

Marinad:
2 dl tomatketchup
1 dl bbq smoke sauce
3 dl mörkt öl
2 msk honung
1 msk Worcestershiresås
1 msk soja, kinesisk
5 st tabascostänk

Lägg läggen i en gryta med kokande vatten, morötter, lök, lagerblad, örter. Koka sakta 1 1/2 timme.
Ta upp och låt köttet kallna. Spara inte buljongen.
Blanda marinaden i en plastpåse, marinera köttet 1 timme.
Salta och grilla köttet runt om ca 10 minuter. Pensla med marinad under grillningen.

Bild: Guinness – Flickr/CC BY – KellBailey

  4 comments for “Lammlägg med Guinness- och honungsmarinad

  1. Björn
    7 April, 2012 at 20:44

    Fantastisk blogg! Kom in på den av en slump, och kommer definitivt
    Följa den i fortsättningen. Hade varit kul om du hade kommit in till oss på Spismiljöbutiken
    Där jag arbetar som butikschef! Vi säljer Weber och Napoleon och har massa tillbehör.

  2. 8 April, 2012 at 09:14

    Tack!

    Ska absolut titta in hos er ngn dag.

  3. x
    17 September, 2016 at 19:20

    Varför skriva “Spara inte buljongen”? Går väl alldeles utmärkt att använda för en fristående soppa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *