Tunna revbensspjäll – min favorit på grillen

gwebergrill med rökMin absoluta favorit på grillen är revbensspjäll. Tunna revben funkar alltid och blir supergott.

Det finns mängder med varianter på hur man ska grilla revben. Den enklaste, är att helt enkelt att ta revbenen och krydda dem ordentligt med “Kött & Grillkrydda” från Knorr. Sedan på indirekt värme under lock tills de är ordentligt färdiga. Knaprigt, smakrikt och gott.

Sedan kan man så klart köra amerikanska varianter. Kolla t ex in Weber som visar hur de grillar spareribs.

Vilken är din favorit på grillen?

  2 comments for “Tunna revbensspjäll – min favorit på grillen

  1. Christian
    19 August, 2010 at 19:03

    Jag gör på amerikanskt vis och kokar mina ribs dagen innan i en god buljong med ett par stänk Liquid smoke, låter det ligga kvar i sitt spad tills det är dax för grillning.
    Ett par nävar blötlagt hickorywood chips på glöden, indirekt värme, och gott om chipotle bbq sauce från ICA selection.

    sen är man i himmlen..
    vi käkade det i går, 2 vuxna och 2 barn satte i sig nästan 2 kg ribs!!

  2. 19 August, 2010 at 19:06

    mmm, låter fantastiskt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *