Galet sugen på lamm

kötträtterIdag sitter jag och läser massor av lammrecept. Blev av någon anledning galet sugen på lamm.

Men inte kotletter utan någon större bit köttbit. Visst kan man köra en lammstek i grillen, men de kostar oftast ganska mycket. Kanske dags att prova något nytt och varför inte lammlägg då?

Lammlägg är lammets framben och används oftast som grytbitar. Men visst borde det fungera helt på grillen med lång och inte alltför varm tillagning. Och en saltlag i några timmar gör nog också susen.

Bloggen “Längst in i skafferiet” tipsar om en saltlag som används till lammstek. Fungerar säkert bra till lite “sämre” styckningsdetaljer på lammet.

Saltlag

1 liter vatten
1,5 msk salt
1 msk socker
8 rejäla vitlöksklyftor (krossade & hackade)
ett gäng lagerblad

Låt köttt dra några timmar i denna lag.

Hmm, får nog helt enkelt ta en tur in till Oj! i Helsingborg och se vad de har för lammkött i kyldisken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *