Grillade burgare med pepparrotsmajonnäs

grillad burgare

grillad burgare

Dessa burgarna blir riktigt goda. Rekommenderas varmt.

600 g nötfärs
2 dl majonnäs
3/4 dl färskriven pepparrot
1 rödlök
4 tomater
4 saltgurkor
1 tsk spiskummin
1 msk dijonsenap
1 ägg
8 akivor formbröd
1 kruka romansallad
1/2 påse rucola (35 g)
4 äggulor
olivolja
flingsalt
salt och svartpeppar

  1. Blanda majonnäs och pepparrot. Skala och skär rödlöken i skivor. Skär tomat och saltgurka i skivor.
  2. Blanda färs, spiskummin, dijonsenap, ägg, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
  3. Forma 4 biffar och grilla 3–5 minuter på varje sida.
  4. Kantskär formbröden och grilla på båda sidor tills de fått lite färg. Bryt romansalladen i bitar och blanda med rucola, lök, tomater, gurka och 2 tsk olivolja, 1 tsk flingsalt och 2 krm svartpeppar.
  5. Lägg burgare, majonnäs och grönsaker mellan bröden. Servera med rå äggula.

Recept från ICA, Buffé nr 5 2009


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.